Hemsidan kan se konstig ut i Internet Explorer 9 och äldre; använd en senare version för bättre funktion.

Reiki-behandlingar

Boka en Reiki-behandling
för din häst!


Tidsbokning & information

"Jag kan tipsa om att prova Reikibehandling på din häst om den har ömmande muskler!

Magnus Rooth behandlade vår Goldie när han var halt med stela muskler vid bogen. Redan dagen efter kändes muskeln mjuk! Han fick ändå gå på vila med enbart promenader en vecka, och nu är han igång igen helt utan hälta! (Förra gången han var halt tog det mer än en månad innan han var igång igen.)"

EvaLill Rönnberg


Priser Reiki healing
för häst

Helkroppsbehandling (ca en timme): 600 kr (under utbildning)

Intensivbehandling (Fyra behandlingar på en vecka): 2000 kr (under utbildning)

Milersättning tillkommer vid resa 3 mil från Strömsholm


Tidsbokning & information

Reiki för hästar

Hästar är mycket mottagliga för Reiki healing

Om du är hästägare vet du att din häst är mycket känslig för energier i dess omgivning – om någon, djur eller människa, utstrålar stress, rädsla och osäkerhet, eller har avsikter som hästen uppfattar som negativa reagerar den direkt på detta. På samma sätt uppfattar den om du är lugn och självsäker och vill den väl.

De allra flesta hästar uppskattar spontant Reiki, då de känner att det gör dem gott, och reaktionerna låter inte vänta på sig – tuggningar, slickningar och stora gäspningar är kvitton på att hästen slappnar av och tar emot energin. Läs mer om vad Reiki är här.

Det finns dock hästar som inte vill ta emot Reiki, och då måste detta respekteras. Hästar har inga förutfattade meningar om huruvida det "fungerar" eller inte, de känner om det är bra för dem eller inte.

Hur kan Reiki hjälpa din häst?

Reiki healing för hästar med mentala och emotionella problem.

Om hästen har stressbeteende i form av exempelvis krubbitning, tittighet eller är svår att lasta, kan Reiki hjälpa hästen att slappna av och bli mer lugn och följsam.

Reiki healing för hästar - Vita Tranan

Hästar är mycket emotionella och kan lätt ”ta på sig” energier och känslor från deras omgivning, och särskilt från sina ryttare. Detta är extra tydligt hos ridskolehästar, som ju träffar många olika ryttare varje dag. Om hästen har emotionella problem visar detta sig tydligt i dess beteende; den kanske ”surar” när du går in till den, eller visar inte den bjudning du är van vid eller förväntar av den. Reiki healing kan hjälpa hästen att lösa sina emotionella problem genom att den får hjälp att släppa ut de energier som ligger kvar och stör.

Reiki för relationen mellan häst och ryttare

Reiki kan vara ett bra verktyg för att utveckla relationen mellan dig och din häst. För optimal samverkan och förtroende mellan er är det viktigt att era energier är i harmoni med varandra. Både du och hästen får Reikibehandlingar, samt att vi jobbar med era gemensamma energier när du rider. Kontakta mig för upplägg och priser!

Snabbare rehabilitering av hästen med Reiki

Reiki är avstressande och ger djup avslappning för hästar precis som för människor, lindrar smärta och främjar blod- och energicirkulation i kroppen, och påskyndar därför läkning av såväl sårskador som hälta och sträckningar, i de fall problemen sitter i mjukdelar.

Det är viktigt att förstå att Reiki i sig inte läker något, utan att det stimulerar hästens egna naturliga läkande genom den mentala och fysiska avslappning metoden ger. Effekterna liknar dem man får vid till exempel massage och akupunktur.

En fördel med Reiki om hästen har ont är att beröringen är mycket mjuk, och vill hästen inte alls tillåta beröring kan man även behandla med händerna en bit utanför kroppen – hästen känner och tar upp energin ändå.

Reiki arbetar både fysiskt och mentalt, så vid problem som är relaterade till rädsla och stress i specifika situationer kan Reiki vara till stor hjälp.

SPA-behandling för din häst

De flesta hästar njuter av behandlingen, precis som vi människor njuter av att bli masserade och ompysslade. Vill du ge din häst en stunds lyx är en Reikibehandling ett mycket bra val.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring hur Reiki healing kan hjälpa dig och din häst!

Hur går behandlingen till?

Eftersom hästar är individer, och olika förutsättningar råder i olika stall anpassas behandlingen efter din häst och möjligheterna där den står. Hästen kan stå uppbunden i stallgång eller spolspilta. Vill den inte vara uppbunden kan du hålla den med grimskaft på lämplig plats. Det är också möjligt att behandla hästen om den står lös i sin box. De två senare metoderna kan vara att föredra, eftersom hästen då kan röra sig lättare och visa var den vill ha Reiki, samt när den inte vill längre.

Jag lägger händerna på (eller håller dem strax ovanför) vissa punkter på hästen och går normalt igenom hela kroppen, då Reiki är en holistisk behandlingsmetod.

Reiki ersätter inte medicinsk veterinärbehandling

Reiki är en alternativ behandlingsmetod, och är hästen sjuk eller skadad ska veterinär konsulteras i första hand. Däremot är Reiki ett utmärkt komplement till många veterinär- och rehabiliteringsbehandlingar och påskyndar läkeprocessen i dessa.

Avdragsgillt för dig som har häst professionellt

För människor är Reiki avdragsgillt som friskvård. Om du har hästverksamhet i ditt företag får du göra avdrag enligt ”huvudregeln”, alltså för nödvändiga utgifter för verksamheten (16 kap. 1 § IL).

Karenstid vid tävlingar med mera

Det är du som ägare som ansvarar för att hästen inte mottar Reikibehandling för tätt inpå en tävling. Exakt hur hästen reagerar på en behandling är olika från fall till fall. Exempelvis kan den kännas loj och ”seg” under de första dagarna efter behandlingen, för att sedan vara mycket pigg, mjuk och följsam.

Reiki finns för närvarande inte med i Ridsportförbundets karenslistor, men kan tolkas in under formuleringen "Utrustning för behandling eller behandlingsmetoder marknadsförda med påstådd smärtstillande effekt (eller annat medicinskt påstående)", där karenstiden ligger på 96 timmar. Liknande metoder har följande karens:

Massage (med händer):   ingen karens
Akupunktur:   96 timmar
Akupressur:   Förbjudet under tävlningsdagen

Priser

600 kr timme (under utbildning).
Milsersättning tillkommer vid resa över 3 mil från Strömsholm.

Innehar ansvarsförsäkring och F-skattsedel.